mobile-nav-handler1.png
Navn:

BASE/ Building adapted solar energy

Beskrivelse:

Formålet med BASE er at udvikle prisbillige og højtydende bygningsintegrerede solcelleløsninger til etageejendomme i bymiljø.
Målet er at adressere det store potentiale for integration af solenergi i høj og tæt bebyggelse, ved at bruge København som demonstrations område for en ny innovativ og omkostnings effektive BIPV systemløsninger. Den udviklede løsning vil kunne tilbyde bygningsejerne
A: Et overblik over PV potentialet, som klarlægger mulighederne for æstetik, giver et økonomisk perspektiv, skaber et overblik over multifunktionalitet og integrations mulighederne – som i sidste ende er baggrunden for et solidt beslutningsgrundlag for investering i solceller.
B: En billigere og mere omkostningseffektiv PV-løsning, med reducerede omkostninger til system-processer (BoS) og en forretningsmodel til den specifikke bygningsejer af enten; boligforeninger, kontorbygninger eller offentlige bygninger, som, i høj grad, kan skabe skræddersyede løsninger, som medfører bedre investeringer i relation til æstetik og økonomi.

Produkterne på markedet for BIPV, i Danmark, har og kan på nuværende tidspunkt kategoriseres ved en begrænset mængde af turnkey løsninger og få med komplet kundetilpassede løsninger. Flere faktorer har været barrierer for at få accepteret og brugt BIPV løsninger generelt. Hertil kan nævnes høje produktionsomkostninger, udfordrende at integrere i eksisterende byggerier, mangel på information og redskaber som kan hjælpe arkitekter og ingeniører til at sælge idéen om BIVP.

Partnere: GAIA Solar (projektledelse), Københavns Ejendomme, Kirt-Thomsen, Krydsrum Arkitekter, Enemærke og Petersen, Københavns Kommune, Kuben Management, Solar City Copenhagen.

Projektet er støttet af Energistyrelsens EUDP-program.

BASE har egen hjemmeside, hvor man kan følge projektet løbende: 

Billede:
442X440 BASE koncept