mobile-nav-handler1.png

940x450 print

Ny teknologi muliggør produktion af illustrerede solceller
Forskere ved CSEM har udviklet en proces, hvor solceller kan kombineres med fotos i høj opløsning. Teknologien er baseret på en film, der lamineres mellem solceller og modulets dækglas. Princippet svarer til det hvide modul, som CSEM udviklede tidligere, men filmen er en anden.

940x450 CSM f

Når modulet er lamineret ses kun det trykte billede, og solcellerne bagved er ikke længere synlige. De første prototyper blev udført i samarbejde med en fotograf, og resultatet var en række portrætter udstillet på en bankbygning, der aftog strømmen direkte. Modulet forventes at yde 10-40% mindre sammenlignet med et standardmodul.
 

940x450 CSM b

Anvendelsesmuligheder
CSEM arbejder med udvikling af æstetiske solcelleløsninger, og her ser man Kaleo-teknologien som et instrument, der kan hjælpe arkitekter med i højere grad at anvende solceller som et designelement i facader og fremme bygningsintegrerede solcelleløsninger.

 940x450 CSM g

Teknikken gør det også muligt at anvende flader til el-produktion, som ikke anvendes til det i dag. Eksempelvis som billboards eller firmalogoer. Det kan skabe merværdi for det enkelte firma, og kompensere for de ekstraomkostninger, som trykte moduler i mindre produktion har. 

940x450 CSM gf